Screen Shot 2015-09-18 at 9.47.00 AM

LOCATION Miami, Florida


A design concept was developed for the renovation of the third floor of the Cancer Center to enhance the patient experience and improve staff efficiency. Directly off of the central elevator core, a central area is being created for patient registration and their designated waiting area. Each four exam-room-pod will share a waiting area and be self-contained, with nursing workspace, vitals area, and support rooms. Each patient room will be identical and same sided to minimize staff errors. A separate, secluded exam pod is created so that the immune suppressant transplant patients can be seen away from the rest of the patient population. Staff support spaces are located away from the clinics, but within easy access for staff respite.