CyberKnife

LOCATION Miami, Florida


The Cyberknife Room was created within the existing Radiation Therapy Department and designed to minimize the impact of such an imposing piece of equipment on the patient. The room was laid out to allow the staff to safely perform their duties, while warm finishes and lighting controls were included to soften the space during treatment.

The complex technological aspects of the equipment, where possible, were located out of sight in cabinetry and alcoves and visual distraction were added by strategically locating furniture and accessories to further soften the space. MGE provided design services for this treatment and research facility by retrofitting existing linear accelerator vaults for the new equipment including the installation of a new Cyberknife and Varian Linac to update the treatment room.